Vores bud på vinderkagen! |
Straks stoppede vi op og hastede ind i butikken for at høre nærmere, og før alt information var blevet udvekslet, havde Maria tilmeldt os konkurrencen.
Pludselig var varslerne om dårligt vejr fuldstændig ligegyldige, for nu skulle der bages!
Efter meget tids tænken frem og tilbage, blev vi enige om at tage udgangspunkt i hindbær, som jo er ekstra gode i år - en påstand, som vi kan stå inde for efter en lang vandretur i skoven, hvor det vrimlede med vilde hindbær! Mums!
Dette valgte vi at kombinere med mørk chokolade og hasselnødder.
Alt i alt udformede det sig i følgende kage:
En hindbærmousse lavet på friske hindbær mellem en kompakt brownie indeholdende god, mørk chokolade og ristede hasselnødder. Dette smagsløgsplejende resultat overtrækkedes med en mørk chokoladeganache og afsluttet med ristede hasselnødder langs kanten.
Den ultimative kombination i vores øjne - og smagsløg.
Opskriften lyder således:
Hindbærmoussen har vi snuppet fra den, ifølge os, fremragende bog "Byens bedste kager", men vi halverede opskriften:
3 bl husblasPisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i ca. 10 min.
75 gram hindbær ( vi valgte at bruge dobbel mængde, for at få en mere intenssmagende mousse til den meget kraftige brownie)
75 gram sukker
3 pasteuriserede æggeblommer
3,5 dl piskefløde
Mos herefter hindbærrene.
Udblød husblassen i koldt vandt i ca. 5 min.
Varm hindbærmosen i en gryde, vrid husblassen og tilsæt den til i gryden.
Varm dette op til 45 grader og tag den af varmen.
Tilsæt æggesnapsen lidt efter lidt
Til sidst skal piskefløde piskes til skum, og hindbærmassen tilsættes heri.
Denne mousse lægges så i mellem browniebundene, hvis opskrift følger nedenfor.
185 gram mørk chokoladeSmelt smør og chokolade over vandbad og tag af varmen når smeltet
185 gram usaltet smør
3 store æg
275 gram sukker
85 gram hvedemel
40 gram kakao
1 tsk bagepulver
100 gram ristede, hakkede hasselnødder
Pisk æg og sukker sammen i ca. 5 min med el-pisker
Tilsæt smør/chokoladeblandingen i æggemassen
Herefter blandes mel, bagepulver og kakao
Vend forsigtigt melblandingen i chokolademassen og tilsæt til slut hasselnødderne
Bag i smurt springform (20 cm) i ca. 40-45 min ved 180 grader.
100 gram mørk chokoladeSmelt chokoladen i fløden over vandbad og afkøl den færdige masse.
1 dl piskefløde
Rør ganachen op før brug og smør løs!
Nok er disse elementer fantastiske hver for sig, men sammen håbede vi på en vinderkage:
Brownien deles i to
Hindbærmoussen lægges imellem de to bunde
Dette stilles på køl i min. 2 timer (fryseren kan anvendes, hvis tiden driller - som den gjorde i vores tilfælde!)
Den afkølede kage overtrækkes med chokoladeganachen og pyntes.
Bedre held næste gang!:)
Vinderkager ser rigtig lækker ud. Den vil jeg gerne prøve.
SvarSletHar I en god opskrift på en gulerodskage? Det er min favorit.
Hej Peter.
SletJa, vi var også ret tilfredse - også selvom vi ikke vandt konkurrencen.
Det sjove er, at Marias signaturkage faktisk er en gulerodskage. Opskriften kommer på bloggen snarest:)
- Kh Kristina og Maria
Det glæder jeg mig til
SvarSlet