Sider

søndag den 5. august 2012

Marias berømte gulerodskage

Som et sjovt tilfælde så vi, at vi havde fået en kommentar fra Peter om, hvorvidt vi lå inde med en opskrift på gulerodskage. Det er nemlig sådan, at det er en kage, som næsten kan kaldes Marias 'signaturkage'. Den har hun sørme kastet sig over mange gange og tilsmagt og forsøgt med forskellige kombinationer. Endelig er hun kommet frem til en udgave, som bare altid er lige i øjet. Den indgår nu som fast opskrift i den fine bog med opskrifter på faste klassikere, som altid kan trækkes ned fra hylden.

Så da søndagen så grå og kedelig ud og til ære for Peter, besluttede vi at kaste os over den gode klassiker. Maria insisterede dog på at sætte den gavle traver på endnu en udfordring. Hun foreslog, at kagen denne gang deltes og toppingen, som normalt blot smøres ovenpå, skulle denne gang også smøres som tyndt lag mellem de to bunde.
Det fungerede faktisk også rigtig godt:)




Kagen består i alt sin enkelthed af:
Marias gulerodskage:
140 g. hvedemel
140 g. havregryn
300 g. brun farin
2 dl. rapsolie (det er vigtigt at bruge en smagsneutral olie)
4 æg
½ tsk salt
2 tsk. kanel
1 tsk. vanillesukker
1½ tsk bagepulver
2 tsk. natron
400 g. groftrevne gulerødder
50 g. rosiner
50 g. hakkede valnødder
Topping: 
200 g. flødeost naturel
1 spsk. vand
50 g. flormelis
2 tsk. revet, økologisk citronskal
 2 tsk. citronsaft
Farin, olie og æg piskes luftigt.
Herefter blandes de tørre ingredienser og sigtes i.
Havregrynene kan have lidt svært ved at passere gennem sien, men de kan bare hældes i efterfølgende.
De revne gulerødder, rosiner og hakkede nødder tilsættes.

Dejen hældes i en smurt springform på 26 cm. og bages i ca. 45 minutter ved 160 grader varmluft midt i ovnen.

Imens røres ingredienserne til toppingen sammen og sættes på køl.

Når kagen er godt afkølet skæres den over i to og den kolde topping smøres mellem de to bunde, som lægges sammen. Resten fordeles i et tykt lag på toppen, og kagen pyntes eventuelt af med valnødder og citronskal. Havregrynene gør kagen mere fyldig og giver en god tæt krumme, og det gør heller ikke kagen dårligere at øge mængden af gulerod, det gør den bare endnu mere saftig.

Så Peter, her er en gennemprøvet opskrift på gulerodskage, som du kan give dig i kast med.

God søndag:)

- Kristina

1 kommentar:

  1. Tak for opskriften. Den er virkelig god. Kagen smager fantastisk, men jeg foretrækker nok den rene vare uden topping, selvom det ser lidt mere kedeligt ud.

    Bedste hilsner

    Peter

    SvarSlet