Sider

fredag den 3. august 2012

Romflødeboller

Efter vores glædelige gensyn med Ritter Sport Rom/Rosin følte vi os inspireret til selv at kreere noget i den dur.  Og eftersom vi havde en lille flaske med Rom Aroma i køkkenskabet, var det oplagt at eksperimentere lidt med den fantastisk smag af rom.


Så vi tænkte: Hvorfor ikke lave en flødebolle med smag af rom? Tanken om en flødebolle med romsmag var alt for fristende, så vi måtte simpelthen prøve den idé af.
Vi havde absolut ingen idé om, hvorvidt det kunne lade sig gøre, men det skulle ikke forhindre os i at give det et forsøg. Og tænk engang - det fungerede overraskende godt!

Da vi skulle begynde, diskuterede vi lidt frem og tilbage om, hvordan vi skulle tilsætte romaromaen. Skulle den mon i marengsmassen, eller skulle den i chokoladen? Vi blev dog hurtigt enige om, at det umuligt kunne skade, hvis både chokoladen og marengsmassen havde en snert af rom - og ja, vi elsker simpelthen den smag!
Bare dét at åbne flasken og opleve den fantastiske duft af romkugler, der straks møder ens næsebor, er fantastisk.

Men fremgangsmåden er forholdsvis simpel:
Denne opskrift fik vi 15 fine flødeboller ud af det.
Marengsmasse med rom:
0,5 dl vand
200 gram sukker
100 gram pastereuriseret æggehvide
1-2 tsk romaroma, alt efter smag
Æggehviderne piskes let med elpisker, og en sukkerlage koges i ca. 2 min af den halve dl vand og sukkeret. Herefter tilsættes sukkerlagen langsomt til æggehviderne, og massen piskes til tyk marengs.
Når marengsen er tæt på færdigpisket, tilsættes romaromen.

Marengsen puttes på vaffelbunde med sprøjtepose og tyl (vi havde købt vores vaffelbunde i Specialkøbmanden), og de bages i ovnen i 4-5 min ved 180 grader.


Chokoladeovertræk med rom:
100 gram mørk chokolade
0,5 tsk romaroma
Chokoladen smeltes over vandbad og romaromaen tilsættes i den smeltede chokolade.
Når flødebollerne er bagt færdig i ovnen, skal de køle af, og herefter kan rom-chokoladen smøres på.
Nogle vælger er hælde chokoladen over flødebollerne, men vi valgte at pensle det på for at spare på chokoladen.
Til slut ristede vi nogle hasselnødder, som vi afskallede og hakkede og dryssede på.



 Og så var der bare tilbage at vente på, at de små rom-vidundere skulle tørre, så det dejlige, velkendte knæk fra chokoladen kunne komme, når første bid blev taget.

Og hvilket knæk! Og hvilken smagsoplevelse! Vi var meget tilfredse med, hvor godt det viste sig at fungere med en romflødebolle. Både knækket fra chokoladen og selve smagen var aldeles fremragenede. Et forsøg værd, hvis man er rom-elsker ligesom os.



2 kommentarer:

  1. Hvor lækkert - det har jeg aldrig tænkt på. Og så med nøddedrys, det kan næsten ikke blive bedre (:

    - Kit

    SvarSlet
  2. Vi kunne ikke være mere enige - kombinationen fungerer virkelig godt, synes vi:)

    SvarSlet